2011. január 20., csütörtök

Felázott a tapéta?

Igen, volt már erre példa!
- Ha az üvegen vagy annak alján folyik a víz, azt a páralecsapódás eredményezi. Rossz hőszigetelésű üveg okozhatja (Lsd.: Mi az a K érték?), aminek alumínium távtartója jól vezeti a hőt, fűtési időszakban kívülről befele a hideget. Ez elkerülhető az üveg cseréjével, illetve a megfelelő szellőztetéssel.
- Az ablakon befolyik a víz: ha - műanyag ablaknál - a vízkifolyó rés eldugult, ezt célszerű kitisztítani és megnézni, kivezeti-e a vizet. Előfordul, hogy a gyárban a kimarás után a sorját nem tisztítják ki megfelelően, vagy a szél a port, homokot behordja, ott ez megtapad és elállja a kifolyó víz útját.
- A párkány eltakarja a vízkifolyó rést: A vízkifolyó résnek szabadon kell lennie. Optimálisan az ablakok ún. párkányfogadóval (záróprofillal) vannak ellátva, kívülről és belülről ennek nyomják neki a kőművesmunka elvégeztével a párkányt, könyöklőt. Fa ablakoknál marást alkalmaznak a fán. Mindkét esetben figyelni kell arra, hogy a könyöklőnek, párkánynak lejtés legyen adva, ez általában 5°, valamint az ablak és a párkány találkozása vízhatlan anyaggal tömítve legyen. (Sziloplaszttal ki kell nyomni.) Így nem tud közé folyni a víz, télen nem fagy szét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése